navegador Presentació projecte 1
     
  

porró

[1460; der. de porra o de porro, potser més aviat d'aquest darrer, per semblança de forma]

m
1 Vas de forma bulbosa o cònica que es prolonga per la part superior en un broc gros, per on hom l'omple, i per la part inferior, en un altre de llarg que arrenca de prop del fons i va aprimant-se, per la punta del qual brolla un rajolí de líquid en decantar convenientment el vas.

 

 

   

Projecte "p"

P de país, pàtria, poesia, porró... El projecte "p" ha estat elaborat com un homenatge a tots aquells nostrats artistes, que han portat l'art català al més alt nivell del panorama internacional.

porro

 

L'edifici està concebut a partir d'un cos central de forma globulosa, parets translúcides i dues torres inclinades, una amb forma cònica i l'altre tubular. Així mateix també es preveu una cripta subterrània de forma esfèrica.

La peculiar forma de l'edifici, està inspirada en el clàssic porró català. Element nostrat de la nostra humil cultura popular.

Encara no fa massa anys a totes les taules del país hi campava, el singular porró; eixerit, al costat de la torrada amb tomàquet, l'oli i la cabeça d'alls.

No es d'estranyar doncs, que la proposta vulgui homenatjar aquest senzill objecte  i amb ell, la llarga corrua  d'artistes catalans d'avui i de sempre!

L'edifici contarà així mateix amb un element espectacular: un raig d'aigua que sortirà disparat del broc de l'edifici i que impactarà en un estany. Estany construït de manera circular per a què en dates assenyalades s’hi puguin ballar sardanes al seu voltant.

Aquest raig és un sentit homenatge a l’emergència contundent de les noves generacions d’artistes gironins, tot rememorant les més nostrades tradicions de la  cultura, tradició i art català.

 

Planta

PLANTA: Podreu apreciar, fent clic a la imatge, la disposició dels espais de l’edifici. Fent especial atenció a la "joia de la corona, una cripta esfèrica on es podrà donar honrosa sepultura als artistes catalans notables, que desgraciadament emprenguin el camí inexorable al més enllà.


Un espai per retribuir un sentit homenatge als qui han fet de l'art català un fenomen universal.

 

 

 


descarregar Pdf.

 

Altres vistes

Fes clic sobre les imatges per ampliar-les.

 

 

Recorda que pots afegir els teus comentaris o propostes enviant un mail a aquí

 
     

 

 

http://www.manelbayo.com