navegador
     
   
 

Espai per les vostres propostes

 

   

Aquí es publicaran les vostres propostes pel centre d'art, que podeu adreçar a info@manelbayo.com


On the museum

La primera proposta ens arriba d'en Quico Estivill que proposa quelcom semblant a cremar tos els museus del món i exposar les cendres al Centre d'Art de Girona.

 

  • quico estivill

 

També ens adjunta el seguent pdf: "Sobre lo nuevo" Boris Groys.

 


Noticia al Punt Diari:

dijous, 15 de maig de 2008


Manel Bayo aviva el debat sobre el Centre d'Art Contemporani amb set propostes juganeres a La Mercè

L'artista saltenc presenta avui el seu treball, basat en el «net art»

Ja s'ha decidit on s'aixecarà, ja té directora, ja quasi és a punt de presentar programació específica, però el Centre d'Art Contemporani de Girona continua sent, a falta d'edifici on situar-lo, una construcció intel·lectual. Manel Bayo (Salt, 1968), en lloc d'atiar la controvèrsia, ha optat per aprofitar el buit de manera imaginativa i proposar a través del seu lloc web, en forma de net art, set imatges possibles per al centre d'art que són també projeccions, juganeres i iròniques, del debat sobre el contingut.

Allà on no hi ha res, tot és imaginable, i l'ampli solar de les casernes on és previst que s'alci l'edifici del Centre d'Art Contemporani de Girona és encara prou inhòspit perquè s'hi puguin invocar tots els fantasmes que envolten el projecte, que són els mateixos que sobrevolen tota gestió institucional de la creació contemporània. Manel Bayo ha aprofitat la naturalesa virtual del projecte i la controvèrsia generada a l'entorn de les seves qualitats i atribucions per llançar, a través d'un treball de net art, set propostes arquitectòniques per al nou espai que es corresponen, per harmonitzar-hi quimèricament, hiperbòlicament, amb algunes de les concepcions estereotipades, excloents i fins i tot demencials que circulen entorn de la creació contemporània. Elitista?, localista?, banal?, feminista? Bayo resol la disjuntiva en la seva obra, que presentarà avui al bar de La Mercè (20 h), per mitjà de sis alternatives –la setena ha de ser a càrrec dels espectadors que vulguin afegir-se al joc– que converteixen cada una d'aquestes opcions en el principi rector de la institució. Així, als nostàlgics del museu convencional, l'artista els brinda el projecte Ariadna, un edifici construït a la manera d'un laberint colossal, que permet optimitzar l'espai de murs disponibles per penjar-hi quadres. Pensant en les feministes, ha concebut el projecte Origen del món, en què el centre, una estructura antropomorfa inspirada en el cos de la dona i al qual s'accedeix per la zona genital, liquida la immemorial discriminació de gènere amb una política expositiva centrada en exclusiva en l'art produït per dones. Més malèvol és Top Secret, que pressuposa un art contemporani tan rematadament complex, minoritari i intangible, que Bayo converteix l'edifici i la seva localització en un misteri accessible només als iniciats o als detectius més perspicaços, tipus Superagent 86. El seu revers seria Tele Art, una proposta per universalitzar la creació contemporània adaptant el centre a la filosofia del fast food perquè administri, també amb transport urgent, productes de consum immediat i ràpid. Per als que creguin que l'art requereix aïllament, selecció i concentració, Bayo ha concebut l'Arca, oberta només a un centenar d'artistes que viuran retirats del món en una mena d'estació espacial. I per als patriòtics, cap de millor que el projecte P, un edifici en forma de porró per cantar les virtuts nostrades, des del pa amb tomata a la sardana, i dotat d'una cripta per venerar-hi les despulles dels artistes catalans més notables a mesura que vagin caient. Qui s'hi atreveixi, que faci la setena proposta: Bayo tindrà penjades les seves a La Mercè fins al 29 de juny.

Eva Vazquez


Video "7 propostes"


Projecte "contemporary circus"

de Hot cachalote.

Visca visca!!! sembla que finalment algú comença a jugar...

m'encanta aquest projecte!!!

  • contemporany circus

Senyores i senyors, nenes i nens, passin i vegin!

benvinguts al major espectacle del mon!

Gaudeixin dels millors artistes del panorama internacional!

No ho oblidaran!

Podran veure:

El domador d’inspectors de la SGAE

Els Clown conceptuals

La trapezista matèrica

El performer equilibrista

L’artista de la fam (5 mesos a pa i aigua)

L’il·lusionista del Net Art

La “Quiero ser moderna”  barbuda

L’home forçut aixecant kilos de pintura al oli

El malabarista dels pinzells

El crític d’art, avui en exclusiva, sense ulleres de pasta

La desaparició del minimalista


animeu-vos i envieu més propostas a info@manelbayo.com el format no importa... ho acceptem tot!


A la xarxa:

 

     

 

 

http://www.manelbayo.com Presentacióprojecte 1