Proposta: Superheroïnes i superherois

Clara Oliveras (EMAXics, Procediments pictòrics)

claraoliverasvalenti@gmail.com

Imaginar, dibuixar i pintar una superheroïna o un superheroi inventat

Les superheroïnes i els superherois són personatges de ficció. Els primers còmics de superherois es van fer als Estats Units (la Marvel Comics va patentar el nom), però les històries d’herois s’han explicat arreu del món i al llarg del temps. Segurament, a causa de la metamorfosi fantàstica que transforma el físic del superheroi, podríem trobar el seu origen en els déus mitològics clàssics o amb éssers paranormals o imaginaris d’altres planetes, tots personatges de ficció amb poders superiors.

El superheroi és un personatge anònim que lluita desinteressadament defensant als innocents de qualsevol amenaça. Té poders sobrenaturals, molta força, es pot traslladar a gran velocitat, pot avançar-se als esdeveniments, sempre lluita a favor del bé, la pau i la concòrdia, alguns poden saltar molt alt, altres volar, emetre raigs energètics, tenir una gran visió, ser molt elàstics i atlètics, ser immortals, tenir una gran intel·ligència…A l’altre costat trobem als supermalvats, que fan la guitza als soferts superherois.

Trets físics comuns que pot tenir una superheroïna o un superheroi i que ens poden ajudar a representar-los amb la seva la vestimenta típica: van vestits de manera esportiva, amb robes elàstiques de colors contrastats, porten malles o leggings, capa, alguns porten antifaç, un símbol o inicial al pit, cinturó gruixut, calces o calçotets per damunt de les malles, botes, guants, alguns porten passamuntanyes i molts porten una indumentària que fa referència a un animal.

Superheroïnes i superherois famosos: Superman, Catwoman. Ladybug, Spiderman, Batman, Wonderwoman, Thor, Capità Enciam, Son Goku, Capitán Trueno, Supergirl, Hulk, Capità Amèrica, Els Increïbles, Niko Minoru…

Els valors morals de les superheroïnes i dels superherois són molt importants: bondat, generositat, sacrifici, altruisme, pietat, empatia… Per sort, aquests valors també estan presents en moltes persones que ens envolten: avis, pares, metges, professors, germans, tiets, infermeres, bombers, persones que ajuden a rescatar a altres al mar, voluntaris de les ONG…