El Bòlit proposa nous itineraris artístics amb David Ymbernon, Bussoaga, Mar Serinyà i Manel Bayo

http://www.elpunt.cat

Coincidint amb l’arribada de milers de visitants pel Temps de Flors, el Bòlit La Rambla ha inaugurat una exposició, Filtres appart, que proposa quatre recorreguts creatius pensats per redescobrir la ciutat. La mostra, que es pot visitar fins al 31 d’agost, aplega obres de quatre artistes que, des de punts de vista diferents, temàticament i formalment, ofereixen una altra visió de Girona, tant per als forans com pels que tenen la ciutat com a entorn més quotidià.

La seva comissària, Sol Riera, destaca l’aportació que hi fa cada artista. De Manel Bayo (Salt, 1966), “la reflexió subtil i crítica que fa sobre l’aparença de la ciutat” a través de fotografies i un audiovisual en què els edificis pateixen una metamorfosi floral. De les fotos de Mar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986), que torna a jugar amb l’aigua i el traç del cos, “el seu repensament de la bellesa i la mirada envers els rius”. Dels murals ceràmics dels Bussoaga (Irina Gorsu i Josep Motas), “la domesticació que en fan per al gaudi dels seus habitants”. I de l’obra de David Ymbernon (Igualada, 1972), “el joc entre passat i present, realitat i ficció per revisionar el món dels contes”.

A més de l’espai expositiu del Bòlit i els sis punts turístics de la ciutat, la mostra es desplega més enllà per arribar a quatre hotels (Nord 1901, Peninsular, Ultònia i Urh), on s’exposa una peça en cadascun. Una aplicació per a mòbil permet complementar els itineraris artístics.

10/05/14  – el punt avui – JORDI CAMPS I LINNELL